Frustraties? Ik? Nee hoor…

Het zit al een tijdje in me maar het gedrag van collega’s van mij begint mij behoorlijk te ergeren. Het gaat om personen waarmee ik groepswerken mee moet maken. Met de eerste collega moet ik een dynamische website maken in PHP. Easy maar is het niet zo dat die persoon 0% moeite doet om PHP te snappen. Hij zit daar gelijk een zak aardappelen. Het enige wat die gast doet is flashspelletjes spelen op de website armorgames [dot] com.  Moest ik niets gedaan hebben aan layout, basiscode en de index pagina zouden we nog steeds nergens zijn. Die gast heeft nergens verstand van, denkt daarmee stoer te zijn en hoopt dan dat hij zekers geld gaat verdienen later. Zo’n gastje, dat constant flash spelletjes speelt en niets doet behalve zeggen “we moeten iets doen zekers aan onze website?”, mag voor mij part aan het OCMW bedelen. Die kan toch niets beters. Ik schaam me echt in zijn plek.

Een tweede groepswerk is voor OOP Ontwerpen. Die loser komt niet naar de lessen en dus kan ik bijna niet vooruit want ik weet niet of die gast thuis werkt of niet. Hij antwoord niet op mails, blijkbaar weet die retard zijn reply knop niet staan. Hij kan geen letter Java programmeren, heeft geen OOP inzicht en gaat zoals die gast erboven beter een job gaan zoeken in de Spar rekken aanvullen ofzo. Ook de lector van het vak ontsnapt niet aan mijn frustraties. Voor de vakantie van november toonde ik een evalutatieblad dat we DRINGEND moesten afprinten en invullen. Hij zei dat hij ging komen na de vakantie vervolgens. Vorige week zei hij dat hij vandaag (30/11) ging komen controleren. We zijn vier weken verder en meneer heeft nog steeds niet langs geweest. Er resten ons nog twee labo lessen en die is nog niet rond met zijn eerste evaluatieronde en wilt nog een tweede ronde doen. Die gast lijkt alsof hij gewerkt heeft in de Spar en een avondcursus OOP voor boma’s gedaan heeft. Denkt die gast wss dat hij superslim is met zijn “design patterns”. Moest die superslim zijn, zou die zelf een pattern bedenken. Hij heeft de eerste zes weken OOP herhaalt, daarna drie weken geleuterd over serialisatie en I/O. En nu is hij al twee weken bezig over design patronen, het eigenlijke inhoud van dit vak. Ik begin me stilaan te ergeren aan die gast zijn sloomheid want vandaag was hij 45 minuten te laat!

Ik hoop echt dat er veel noobs sneuvelen dit jaar, ik hoop het echt. Moge god ze allemaal aan de helpdesk van Telenet plaatsen later zodat ze de pispaal van het bedrijf worden. Ik hoop het echt.

2 Responses to Frustraties? Ik? Nee hoor…

  1. Ola, wat een frustraties. Ik denk dat ik die lector in kwestie wel ken.. :)

    Nog een semester wachten en dan wordt het allemaal wat interessanter. Ik raad het studietraject software zeker aan!

    Grtz

  2. stijn1989 says:

    Ik heb ook voor software gekozen. Hopelijk zijn de projecten iets beter dan degene die ik al afgelegd heb in me KHL carrière. Met die twee slechte ervaringen, heb ik echt 0% zin om nog een semester teamwork te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: