JavaFX, een begin…

Een maand of twee terug las ik over JavaFX. Dit is een platform van Sun om RIA te ontwikkelen op meerdere platformen (computer, browser, Tv en mobiele toestelen). Het leuke is dat je één keer je code geschreven hebt, je applicatie kan draaien op al deze platformen. Na een tijd zag ik terug een link naar JavaFX en ben ik eens aan de slag gegaan. De tutorials vorderen goed die op Sun.com staan en er is genoeg ondersteuning voor foutmeldingen. Daarnaast is het handig om te weten dat er een Eclipse plugin bestaat, dus boe! aan Netbeans! (Jammer genoeg ondersteunt de plugin enkel versie 1.0.1 terwijl 1.1 al uit is, hopelijk is dat snel gefixed).

Enfin om van me gelul af te zijn, plaats ik nog eventjes een Stack code in JavaFx script geschreven met bijhorende output.

http://pastebin.com/f1e04443f

Pop 1: 5
Pop 2: 4
Stack size: 1

Owja, als lezer (en vooral mezelf) kan je je afvragen waarom je Java zelf nog zou gebruiken? Ik kan hier niet echt een duidelijk antwoord opgeven omdat JavaFX Java is maar draait op meerdere platformen, dus je vergroot je publiek. Ik zou enkel nog Java gebruiken als het echt om software gaat dat specifiek bedoelt is voor de computer en/of server.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: