Ik staak!

De NMBS staakt (eigenlijk staken ze iedere dag met hun vertragingen) en dat zal ik onthouden. Ik wist dat ze maandag 6 oktober gingen staken en had me daarbij neergelegd. Ik had geen zin om zondagavond op het drukste moment te vertrekken naar Leuven en heb dus de trein van 21u05 genomen naar Brugge. Daar kon ik overstappen op een trein naar Genk. Die trein stopte in Leuven rond 23u00. Ik zat rustig een film te zien en plots stopte de trein toen we Gent-Sint-Pieters voorbij waren. Nadat we 5 minuten stil stonden begon de conducteur als een gek te roepen UITSTAPPEN, IEDEREEN DE TREIN NAAR BRUSSEL NEMEN! Ik vroeg vriendelijk of die trein ook in Leuven ging stoppen. De meneer zei ja maar toen ik opstapte hoorde ik dat de trein reed tot Brussel-Noord. Gelukkig had ik drie andere leuvense studenten tegen het lijf gelopen op de trein en we hadden besloten om een taxi te nemen. We komen aan in Brussel-Noord, stappen uit en worden als beesten behandelt en naar buiten gedreven. Eenmaal buiten in de regen kon de zoektocht naar een taxi beginnen. Gelukkig reed er iemand rond met een taxi en we waren de gelukkigen die in mochten springen (de andere groepjes moesten een andere taxi nemen). We vroegen natuurlijk eerst hoeveel het was. Na een korte vertaling: 2,70€ / km. Eenmaal in Leuven besloot de man om trager te rijden en in plaats van de Ring te nemen, nam hij het centrum waardoor hij zijn weg kwijt (je leest het goed) was! We besloten om te stoppen en de teller stond doodleuk op 85€ (ik had 25€ gegeven en de rest 20€, eerlijk is eerlijk). Nadat elk zijn deel betaald had, begon mijn wandeling van een halfuur naar mijn kot.

Wat heb ik geleerd uit dit avontuur? Dat de NMBS een bende klootzakken zijn die zijn klanten als joden behandelt en die héél weinig informatie weggeven! Een andere les is dat de taxi bedrijven morgen gouden zaken doen en dus vele mensen zullen aftroggelen!

Ik ga morgen naar het station kijken of ze staken. Als ze staken ga ik eens een hartig woordje praten met een leider van die nazi’s. Ik hoop dat hun staking iets uithaalt want anders zal mijn woede niet te temperen zijn.

De regering Leterme 1 had beloofd om een minimale dienstverlening te doen indien er nog eens zo’n grote staking mocht plaatsvinden sinds vorig jaar! Maar nee, dat kunnen ze zelfs nog niet! Ik vraag me af wat die klootzak van een Leterme de godganse dag doet! Dat hij Fortis toch laat stikken, ze moesten maar niet zo dom zijn! Dat ze die splitsing overlaten aan iemand met meer verstand! Dat ze gewoon aftreden en dat ik aan de macht kom. Ik zal regeren met een ijzeren vuist!

Ik heb gesproken!

*update*

Ik heb op de NMBS website eens gekeken en las het volgende bericht van 2 oktober.

In het kader van een algemene sociale actie op maandag 6 oktober 2008 hebben de spoorbonden een 24-urenstaking aangekondigd. Er is een sterke verstoring van het treinverkeer mogelijk vanaf zondag 5 oktober om 22u tot en met maandag 6 oktober om 22u. NMBS raadt de reizigers aan hun voorzorgen te nemen zodat ze niet zouden afhangen van de treindienst.

NMBS biedt hiervoor alvast haar excuses aan en zal er alles aan doen, vooral op vlak van informatieverstrekking, om ongemakken veroorzaakt door de stakingsactie te beperken.

Ik kwam aan in station van Roeselare en op het scherm stond er niets want die werkte niet! In Brugge werd er ook niets afgeroepen en in de treinen zelf zei men geen woord. Dit is dan informatievertrekking? Waarom zeggen ze dit niet in het nieuws ofzo? Dit is toch een nationaal belang of was de overheid te lui om te betalen aan de radio’s om die boodschap te laten afspelen?! En een 24 uur staking op 6 oktober is van 00u tot 23u59 eikels!

5 Responses to Ik staak!

 1. Gunirus says:

  Ik staak ook :-D Afspraak op #sitemasters :p

 2. Psycho says:

  hhahaha, geweldig grappig :D Altijd gebeurt er wel iets met je leven, jij hebt officieel een crappy bestaan !

 3. stijn1989 says:

  @Pyscho: misschien zit ik me zeven jaar ongeluk. Dat beloofd dus voor die andere zeven jaren. Vrouwen, geld en presidentschap :D.

 4. PieterC says:

  Gelijk heb je. Al die stakers staken voor meer koopkracht terwijl ze die al lang gekregen hebben in de zin van een indexatie aanpassing. Nu willen ze ook nog eens een extra bonus erbovenop. Ze doen heel ons economisch systeem naar de botten… En wij, de volgende generatie zal het weer mogen oplossen later terwijl we hen een veel te groot pensioen zullen mogen betalen. Ik heb lak aan vakbonden.

 5. Pingback: Dipje at PieterC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: