Google Wave!

Google Wave is een nieuw product van Google om berichten onderling uit te wisselen. De demo dat ze geven is verbluffend en bied zeer leuke mogelijkheden. Ik zit al een tijdje met een project in me hoofd. Sommige lezers weten dat ik een code editor gemaakt heb, Online Code Editor. Nu wil ik die editor een nieuwe dimensie geven door het mogelijk te maken om met verschillende programmeurs aan één stuk code te werken.

Met Google Wave zou dit mogelijk zijn. Stel dat Stijn en Pieter werken aan een website. Een project heeft een mappen structuur en bestanden met code erin. Ieder bestand zou een Wave zijn en georganiseerd volgens de mappen structuur. Als je de wave opent, zie je als eerste bericht de code en kan je die bewerken. Nu kan je met Google Wave tegelijk een wave bewerken. Dus Pieter en Stijn kunnen tegelijk werken aan een stuk code. Ook het geven van commentaar zou leuk zijn. Met Google Wave kunnen we dan ook de veranderingen zien die onlangs gebeurt zijn en met de timeline de veranderingen zien gebeuren! De veranderingen aan het bestand worden dan ook doorgevoerd aan de server waar de bestanden staan.

In ieder geval brengt Google Wave me een stap dichter bij dit project.

5 Responses to Google Wave!

 1. PieterC says:

  Lang leve Stijn en Pieter! :)

 2. stijn1989 says:

  Ja, ik kies altijd de coolste personen :p. Maar zou dat niet cool zijn. Je zit ff vast met een code en dan voeg je iemand toe van je netwerk aan die file die je verder helpt.

 3. avdg says:

  Ik zat er meteen ook aan te denken (voor alle duidelijkheid, ik heb eerst deze post overlezen, dan die video bekeken en meteen zitten denken over development, en een half uur later dan deze post weer gelezen :p). Ma mijn projecten waarmee ik nu bezig ben gaan voor.

 4. stijn1989 says:

  Vind het wel leuk dat Google Wave API ook beschikbaar is voor Python!

 5. Koen says:

  Heet dat niet “subversion”? ^^

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: