Netlog en IE9

Ik was vandaag nog eens op Netlog maar dat bezoekje duurde maar 5 seconden bij het aanschouwen van de volgende melding.

Netlog, één van de grootste sociale websites van Europa, maakt zijn website blijkbaar browser afhankelijk. Een website waar mensen met jarenlange ervaring, hoge diploma’s, … aan zitten te werken. Die mensen kunnen dus blijkbaar hun JS, CSS of whatever browser afhankelijke code niet compatibel maken met andere browsers. Het grappige is dat er op Netlog met Mac computers gewerkt wordt. Eén woord: afschepen!

8 Responses to Netlog en IE9

 1. Lorenz Bogaert says:

  Man, you really are an idiot ;)

 2. Stijn De Winne says:

  De schrijver snapt blijkbaar niet wat marketing is….. Uiteraard kunnen ze hun site compatibel maken met andere browsers. Hoogstwaarschijnlijk heeft Netlog gewoon een deal met Microsoft

  • stijn1989 says:

   Dit is geen marketing, dit is een bewijs dat ze lui zijn of gewoon de kennis niet hebben of niet willen hebben. Hun doelgroep is niet Internet Explorer gebruikers. Trouwens mocht zo’n deal bestaan, dan zou ik mij schamen als bedrijfsleider. Als ze zich willen profileren als dé social website van EU, dan kunnen ze beter zo’n pop-ups achterwege laten en degelijk werk leveren. En dat ze die stomme Netlog browser wegdoen, welke tijdsverspilling is me dat…

   • nvaneenaeme says:

    Als je de Netlog browser tijdsverspilling vindt, wat vind je dan van het bloggen over die zogezegde “tijdsverspilling”?
    Iedereen is vrij om een mening te geven uiteraard, maar dit maakt nu het verschil tussen een succesvol ondernemer en een blogger. Heb je trouwens al één feature gevonden op Netlog die niet compatibel is met de meest gangbare browsers?

   • stijn1989 says:

    Nope maar als je zo’n melding naar de bezoeker stuurt, dan geef je wel aan dat dit zo is. Als dit niet zo is, dan snap ik het nut niet van die melding. En succesvol… kijkt, als iemand zegt dat zijn site enkel compatibel is met een specifieke browser, dan wordt hij vierkant uitgelachen. Dus waarom zou Netlog hierop een uitzondering moeten zijn? Omdat ze een groot userbase hebben? Wat kritiek zou je mogen slikken.

 3. siteoptimo says:

  Terecht. Het is prehistorisch om iets browser dependent te maken. Het argument van marketing is heel slecht, gezien deze boodschap ervoor zorgt dat bezoekers de site verlaten… Denk vanuit je bezoekers, niet vanuit de site als je zoiets bouwt. Dit gaat compleet tegen alle usability principes in.

  En verschil tussen succesvol ondernemer en blogger, daar lach ik mee… Netlog hun userbase slaapt en dat komt heel eenvoudig door dergelijke kleine verschillen. Bezoekers afschrikken met berichten dat ze een bepaalde browser moeten gebruiken is gewoonweg fout, hiermee duwen ze de gebruikers naar een Facebook en consoorten.

  Mooie en -meer dan terechte- post Stijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: