SimpleMediaPlayer 1.0

Voor het vak .NET moeten we in een groepje van drie personen Silverlight voorstellen aan de groep. Naast de presentatie moet je ook je onderwerp illustreren met een demo. Ik had het idee om een simpele media speler te maken. Samen met John hebben we de Silverlight applicatie geprogrammeerd. Het koste uren en uren zoeken waarom MediaElement local files niet wilde afspelen. Blijkbaar werkt dat element enkel met streams en progressive download. Waarschijnlijk kan je een stream maken van de local file maar dat hebben we niet meer getest. Omdat MediaElement met HTTP overweg kan, hebben we gekozen voor iets te doen met Dropbox. In je Public map maak je een map silverlightSongs en daarin zet je je .mp3 bestanden. Daarnaast maak je je silverlightSongs.txt file aan met de liedjes die in je map staan. Een lijn in de txt file ziet er als volgt uit:

filename;artiest;titel

Wanneer je de Silverlight applicatie draait moet je je user id opgeven van je Dropbox account, standaard neemt hij mijn user id. Bij het herladen (de herladen knop klikken) geeft hij de beschikbare songs van de txt file en kan je die aan je speellijst toevoegen. En luisteren maar!

Ik heb de Release map gezipped, je moet die maar ergens uitpakken en op de HTML pagina klikken. Install knopje klikken en dan runned hij. Je kan hem dan altijd runnen via de snelkoppeling op je bureaublad.

SimpleMediaPlayer.zip (1 699 kB)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: