Vlaamse programmeerwedstrijd

Vandaag was het de Vlaamse programmeerwedstrijd. Ons team (JaWS) staat op de 20ste plek van de 45 teams binnen onze categorie. Er waren vijf vragen waarvan we één heel snel hadden. Ik had degene met priemgetallen maar was de zeef van Eratosthenes vergeten en had hem bijna maar hield geen rekening met priemgetallen tussen 1 en 10. Althans dat is wat ik denk. Mijn programma kwam hetzelfde uit met de voorbeeld input en output. Een andere kwam foute output uit. Een vierde waren we bezig maar we hadden tijd tekort voor te implementeren en de vijfde lieten voor wat het was. De vragen post ik wel nog eens als ze online komen.

Het was een toffe ervaring, vooral omdat het eens iets anders is dan het gewone programmeren aan de KHL. Ook enkele oude bekenden van de KULAK waren er ook. Dus tof om deze mensen nog es te horen.

Er was gratis drank en een broodje ’s avonds. We kregen een gratis t-shirt, dat was onze enige prijs. Ook minister Vincent van Quickenborne gaf een toespraak op het einde. Hij begon over Twitter omdat onze lector hem op Twitter lastig viel. Daarnaast sprak hij vol lof over Opensource projecten en dat hij voorstander ervan was en dat ze ook meer en meer Opensource gebruiken op zijn kabinet en de overheid (50 sites draaien op Drupal) en dat allemaal bij het bijzijn van de sponsor Microsoft ^^.

2 Responses to Vlaamse programmeerwedstrijd

  1. Gunirus says:

    Opensource =)

  2. Naast de T-shirt heeft iedereen ook een kortingsbon gekregen van €10 van het Computerwinkeltje!

    Blij om te horen dat jullie zich geamuseerd hebben.

    Volgend jaar opnieuw?

    K.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: