Kotnet onderzocht!

Jupjup, het is terug zover. Kotnet frustratie deel 2. Ik heb een mail gestuurd naar de kotnet admins dat ze hun limieten moeten verhogen omdat ze nog limieten hanteren van 2004. We staan nu zes jaar verder en het internet is sterk gegroeid qua multimedia (youtube, …), rich internet applicaties (flash, javafx, silverlight, …), cloud applicaties (google, facebook, …) enzovoort. Ik zal wachten op hun antwoord.

Nu heb ik nog iets ontdekt. Per seconde komt er 1543 bytes bij je limiet. Dus als ik nu 1543 bytes download, staan er binnen de seconde terug 1543 bytes erbij. We gaan ervan uit dat we nu op 0 bytes staan. Kotnet zegt het volgende:

Vanaf 15 agustus 2004 geldt er een volumelimiet van 4 Gigabytes downloadverkeer per 30 dagen per gebruiker.

Dus ik moet binnen 30 dagen terug 4GB kunnen downloaden. Ik heb voor jullie even de rekensom gemaakt.

1543 * 60 * 60 * 24 * 30 bytes = 3.72 GB

Dus kotnet geeft ons per 30 dagen 0.28 GB te weinig. Ik zit al 17 maanden op kotnet en dat betekent dat kotnet mij iets meer dan 5GB verschuldigd is! Ik wil dan nu mijn 5GB en hogere limieten!

One Response to Kotnet onderzocht!

 1. Laurens says:

  Yoo Stijn, lang geleden eh? Je blog staat nog tussen mijn RSS feeds, dus ik lees je posts nog af en toe. Het werd tijd dat ik nog eens reageerde. :)

  Ik zit nu dus ook al een tijdje in Leuven (nog steeds informatica) en het aanbod van Kotnet is idd belachelijk verouderd. Ik ken weinig studenten die er niet over klagen. Helaas is Kotnet voor zover ik weet slechts een studentenorganisatie die instaat voor het beheer van het netwerk. Het netwerk zelf is van Telenet en zij hebben praktisch een monopolie in Leuven, waardoor er waarschijnlijk niet snel verandering zal komen. :(

  En dat volumelimiet klopt wel degelijk denk ik. Ze gebruiken dezelfde marketingtruc als de meeste producenten van harde schijven: 4 Gigabyte = 4 * 10^9 bytes = 3.72 GiB ofzoiets.

  Grtz,

  Laurens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: