FOSDEM 2010 verslagje

FOSDEM 2010 ligt alweer twee dagen achter ons (ons = ik, Ibrahim, Koen en Anthony). Het was een leuke dag en vooral tof om twee gezichten van sitemasters in het echt te zien. Ibrahim had ik al twee jaar terug gezien met FOSDEM 2008. Normaal ging Abbas ook aanwezig zijn maar die stuurde zijn zieke kat, hopelijk is hij nu al wat beter.

Het is FOSDEM, dus hier zijn wat nerd facts. Ik ben naar huis gekeerd met vier CD’s/DVD’s.

  • FreeBSD (werkt niet zo goed in virtualbox)
  • Appollo (een speciale uitgebrachte BSD versie…)
  • OpenSuse 11.2
  • Fedora 12

Ook zijn dergelijke lezingen bijgewoond. De enige lezing die me bijgebleven is, was die van Groovy. Was het interessant? Niet echt. Ik heb geen zin om iets te gebruiken dat voor 75% gelijkt op JavaFX en waarmee ik hetzelfde kan doen in Java 6. Het is gewoon korter en sneller programmeren but who cares, je typt gewoon iets sneller.

De andere talks waren meer over Ruby. De eerste talk lag Ibrahim te slapen en de twee Ruby talk waren ik en Ibrahim bezig met lachen. M.a.w. maak Ruby interessanter!

We zijn ook langs alle standjes geweest, waaronder we bleven staan bij OpenSuse, embedded Linux, PostGreSQL en OpenSolaris. OpenSuse is super geworden met versie 11.2. De mooiheid van KDE 4.3.x is ongelofelijk. Embedded Linux was vooral elektronica waar ze kleine printplaten voorstelden met System-on-Chip technologie. Bij PostGreSQL stonden we vooral te kijken naar de rare snuit van de olifant (waar het op leek zal ik vertellen want het was vies :p). Bij OpenSolaris kreeg ik twee boekjes die me op weg zouden helpen bij OpenSolaris. Zo vroeg ik hoe die Timeline applicatie werkte bij ZFS en lijkt me interessant voor development onder OpenSolaris. Nu Oracle baas is van Sun en dus ook van OpenSolaris vroeg ik of er veranderingen gingen komen. Het antwoord is duidelijk: nee, het is een community project.

Het was een leuke dag, jammer dat Lien er niet bij was. Speciaal voor haar en andere mensen foto’s!

FOSDEM 2010 door ik
FOSDEM 2010 door Ibrahim

Tot volgend jaar! :-)

One Response to FOSDEM 2010 verslagje

  1. Pingback: Opensuse 11.2 « Another (Idiot) Intelligent Developing Software

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: