ID3 met bladwijzers

ID3 is de standaard om informatie van je MP3 op te slaan (artiest, uitgever, …). Soms zit ik met MP3 bestanden van 90MB. Sommige stukjes hoor ik graag en na een week is het dan zoeken van “waar is dat leuk stukje terug” en kan ik terug gaan zoeken naar de tijd waar het stukje begint.

Om dit probleem te verhelpen, dacht ik om bladwijzers te invoeren. De enige redelijke manier om dit te doen zou via ID3 zijn. Je zou ook een extra bit kunnen toevoegen aan de header van een MP3 block. Als de bit 1 is zou je kunnen zeggen dat die block een favoriet is. Hoewel dit laatste betekent dat alle MP3 software aangepast moet worden.

2 Responses to ID3 met bladwijzers

 1. Laurens says:

  Leuk idee, maar zoals ge zelf zegt is het idd nogal onhaalbaar om daarvoor de MP3 specificatie te herschrijven en alle media spelers aan te passen.

  Misschien is het wel realistischer om ipv die “bladwijzers” als ID3 tags bij te houden, ze in een externe database (xml file ofzo) opslaan. Tzou een mooie (en gemakkelijk te implementeren) toevoeging zijn voor bestaande software. De nadelen van die aanpak liggen voor de hand (maar die heb je ook met bv. playlists in iTunes).
  Ik vermoed dat er al eerder mensen hierop gedacht hebben, hoewel ik er zelf geen voorbeeld van ken (buiten YouTube: daar kun je in comments ook verwijzen naar een “afspeelpositie”).

  Succes nog met de blok & prettige feestdagen.

 2. devkid says:

  Stijn dit bestaat al, dat noemen ze een cue :) Je kan dan zo “hoppen” naar jouw leuk stukje :P

  http://www.google.be/search?q=mp3+cue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: