Windows Vista Business Service Pack 1

Ik werk nu al een grote twee weken met Vista op me laptop (handig met tweede scherm aan me laptop op kot) en vandaag haalde hij Service Pack 1 op en vroeg of hij het mocht installeren. Na de goeie ervaring met Service Pack 2 van Windows XP, besloot ik hem up te daten.

Na twee uur tv kijken, stond hij mooi gereboot te wachten op mijn wachtwoord. Ik typ het in maar Vista wil niet inloggen. Na een reboot lukte dat wel, oef. Na 5 minuten wachten begon de muiscursor te flippen. Hij switchde constant van normaal naar working status die muiscursor. Na een reboot was het nog niet gefixed. Uiteindelijk is het gestopt na een uur of twee.

Helemaal tevreden besluit ik om muziek op te leggen, chatten en surfen. Bij een lastige bewerking (op een url klikken van een website bijvoorbeeld) begint de muziek te haperen en speelt dan weer verder. Dit begon heel op mijn zenuwen te werken en heb dus taakbeheerder maar eens gestart (CTRL ALT DELETE). Je verwacht zo’n scherm maar krijg niets, het blijft zwart. Eens met de muis bewegen komen de keuzes één voor één tevoorschijn. De graphical user interface begint te haperen. Sommige confirmation windows zijn leeg tot je erover gaat met de muis.

Taakbeheerder start op en ik zie dat mijn geheugen op 93% staat en mijn CPU op 70-80%. Normaal is dit voor de CPU maar 20% of minder. Ik schakel mijn tweede scherm uit om eventueel sneller te kunnen werken. Na 5 minuten krijg ik een reactie dat hij het scherm switched van 2 naar 1.

Ik ben eens de definitie van “Service pack” gaan opzoeken:

… Ook zullen fouten minder vaak voorkomen.

Besluit: ik heb geen service pack geinstalleerd, ik heb enkel een hoopje puinhoop geinstalleerd. Nogmaals dankjewel Microschoft maar die Service pack kan je stoppen waar ik het niet wil.

2 Responses to Windows Vista Business Service Pack 1

  1. yoer geel says:

    kan je het niet ongedaan maken

  2. MiST says:

    Er zijn ook altijd mensen bij wie het foutloopt, hé.
    Ik ben er alleszins tevreden van. Reeds tweemaal (jaja, format C: is jaarlijkse kost) geïnstalleerd, nooit miserie gehad, altijd fun gehad aan de gewonnen snelheid achteraf.

    Nu wachten op SP2! (Eind dit jaar of in mei, weet niet meer, engelse en nederlandse versie… :))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: