Slechte dag

Vandaag ( 7-mei-2008 ) had ik echt een slechte dag achter de rug. Het begon allemaal om 07:45. Ik kom aan op perron 2. Op dit perron staat normaal de trein naar Kortrijk. Vanaf vandaag zeg ik normaal. Normaal komt er om 07:57 een trein aan en is de trein van 07:41 al vertrokken. Die trein stond er nog althans dat dacht ik. Ik stap op, niemand houd me tegen. Er wordt niet afgeroepen dat er een spoorswisseling is (er werd iets afgeroepen maar kon het niet verstaan omdat de NMBS enkel laag-sociale mensen aanvaard), dus ik neem plaats naast enkele lawaaimakers. Normaal zitten de lawaaimakers op de trein naar Brugge. Ik dacht dat ze misschien studenten waren van de Katho. Ik negeer ze en lees rustig de Metro. De trein blijft lang staan en plots gaan de deuren dicht. De trein blijft nog een tijdje staan. Ik leg me krant neer en ik zie dat de trein vertrekt…in de andere richting. Ik had al vlug door dat de NMBS me in de zak had gezet.

Ik zat daar gespannen want ik reed zwart. Gelukkig was het volgende station maar 5 minuten pendelen en stapte maar vlug af. Gelukkig geen conducteur tijdens me rit. Voor de veiligheid heb ik toch maar een enkel biljet terug naar Roeselare gekocht.

Aangekomen in Roeselare (ik had dat biljet beter niet gekocht want opnieuw geen conducteur tijdens de rit) neem ik me fiets en pendel ik naar huis. Ik heb dus anderhalfuur getreint voor niets. Ik had de les al grotendeels gemist en dacht om deze middag naar de unief te gaan voor de bespreking van ons OOP project.

13:41, de trein komt niet af. 13:50, de trein vertrekt naar Kortrijk. Ik wist bij mezelf dat die trein snel moest rijden zodat ik me bus kon halen om op tijd te zijn. De bespreking begint namelijk om 14:30. Aangekomen in kortrijk op slakketempo, zag ik bus 13 wegrijden. Gemist! 20 minuten wachten. 14:25 komt de volgende bus. Ik stap op en kom om 14:40 aan in de KULAK. Ik klop aan, doe de deur open en wat zie ik… NIEMAND.

Ik dacht het lokaal gewijzigd werd, dus ik kijk snel naar me mails (had al enkele dagen me studentenmails niet bekeken) en er staat een mail tussen van de assistent. Ik doe het open en lees:

De bespreking wordt verplaatst naar donderdag/vrijdag. Gelieve mij een dag voor te stellen om af te spreken.

Ik ontplofte bijna. Ik had dus anderhalf uur voor niets gependelt! Ik had me volgende bus in een halfuurtje, dus ik ga naar de bieb wat laptoppen. Ik kom thuis iets na 16:00. Ik was dus 3 uur voor niets onderweg.

Alles is relax, ik drink een flesje coca cola om de slechte gebeurtenissen te verwerken. Alles verloopt goed, tot iets na 20:00 ik een melding krijg van Telenet (jawel hier komt het! Only in Belgium) dat mijn limiet bereikt is en dat ik kan kiezen om op smallband te gaan of blokken te kopen. Ik weet niet wat er scheelt met dat bedrijf maar ik heb al 8GB extra bijgekocht, wat extra’s doet heus niet pijn voor hen en mij. Nog 7 dagen vooraleer mijn limiet terug op 0% staat. Het worden donkere tijden voor deze student die veel doet voor de community.

Life is a bitch!

2 Responses to Slechte dag

  1. Ibrahim says:

    Hahaha, ik leef met je mee (voor andere mensen: dit heb ik aan moeten horen op msn :p)

  2. PieterC says:

    Tja, er kunnen nog wat verbeteringen gebeuren bij de NMBS. Op elke blog zal je wel enkele ergernissen kunnen vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: